TEHNOLOGIE SI PRODUCTIE - BREEZAIR by SEELEY INTERNATIONAL


   Breezair este o marca a Seeley International, fondata in Australia de Frank Seeley si familia sa in 1972.  Astazi Seeley International este cel mai mare producator de sisteme evaporative de racire a aerului, indiferent ca este vorba de cele ce se conecteaza la sistem de tubulatura, cat si pentru cele mobile, pretabile pentru aplicatii industriale, comerciale si rezidentiale. De asemenea compania este implicata intensiv in dezvoltarea proceselor tehnologice si a produselor sale pentru a-si mentine pozitia de lider mondial.
Sistemele Breezair sunt concepute  a suporta toate conditiile meteorogice posibile ani de zile fara a avea probleme de functionare. Tocmai in acest sens sunt marturie sistemele instalate in toata lumea care functioneaza eficient din momentul instalarii lor in anul 1983.

 

Seeley International are o reputatie de lider modial in producerea de sisteme evaporative.  Acest lucru s-a concretizat si a fost recunoscut la nivel inalt prin numeroase premii ecologice primite. Produsele sunt proiectate si confectionate folosind tehnologii revolutionare.  Cercetarea si dezvoltarea extensiva s-au concretizat in 218 patente inovative ale companiei  in ceea ce priveste motoarele, pompele, ventilatoarele si multe alte componente. 

    Seeley International este singurul producator de sisteme evaporative din lume care a trecut normele VDI (Verein Deutscher Ingenieure) si a obtinut standardul VDI 6022 privind ”standarde igienice pentru ventilatie si sisteme de aer conditionat“.


Conform standardelor VDI, echipamentele de ventilatie si climatizare utlizate in spatiile de productie trebuie sa imbunatateasca calitatea aerului in privinta particulelor, mirosurilor, umiditatii si caldurii excesive,  precum si sa protejeze personalul impotriva efectelor substantelor daunatoare si iritante.

Standardele DVI solicita ca toate mediile de aer conditionat, toate echipamentele si ventilatia sa fie concepute, operate si mentinute in asa fel incat riscurile sa fie scazute, prezenta compusilor chimici  daunatori, poluarea organica sau anorganica sa fie prevenita. Testele au deovedit ca Breezair reduce bacteriile si endotoxinele precum si sporii ciupercilor.


   In anul 2006 Seeley International a primit premiul GREEN GLOBE din partea NSW Departament of Energy, Utilities and Sustainability pentru dezvoltarea si producerea de echipamente eficiente din punct de vedere energetic.

  

   Seeley International opereaza prin doua fabrici amplasate in Australia de Sud si prin a treia din Albury, New South Wales  si are o politica de integrare verticala, fabricand aproape toate produsele in interiorul companiei, ceea ce-i permite sa:

-    Imbine toate componentele pentru performanta optima;

-    Sa fie inovativa in design-ul componentelor si sa nu se bazeze pe piese standard;

-    Sa fie flexibila si prompta la fluctuatiile si solicitarile pietei.

Capacitatea de inovare in tehnologie, productie si design este recunoscuta in diverse  premiii  primite de companie pentru:

-    ”Permatuf“, componenta polimerica cu durabilitate foarte mare in timp, din care sunt realizate carcasele exterioare ale echipamentelor, motiv pentru care sunt garantate 25 de ani;

-    Motoarele rezistente la calduri extreme;

-    Ventilatoarele centrifugale cu actionare directa, cu consum minim de energie;

-    CPMD, sistemele electronice de control al tuturor componentelor racitoarelor;

-    IWC-05 controler-ul electronic;

-    Sistemul de administrare a calitatii apei  cu senzor electronic de salinitate.BREEZAIR ALEGEREA NATURALA


  Dintre toate sistemele de control al temperaturii, Breezair reprezinta o alegere ideala. Unii spun ca ar fi chiar unica alegere luand in considerare anumiti factori. Breezair, consuma pana la 80% mai putina energie decat un sistem conventional de aer conditionat. Usile si ferestrele pot fi lasate deschise fara nici cea mai mica pierdere din eficienta racirii.  Aerul este 100% proaspat, fara riscul de a recircula germeni, gaze sau mirosuri. Cu cat temperatura exterioara creste, cu atat mai mult poate creste randamentul racirii in interior, acesta fiind un avantaj fundamental al procesului evaporativ.


Economie de energie


   Breezair consuma pana la 80% mai putina energie decat un sistem clasic de aer conditionat. De fapt, neavand compresor care sa consume energie, costurile sunt cam aceleasi cu cele ale ventilatiei obisnuite.


Aer mai curat si sanatos


   Deoarece aerul este 100% proaspat, gazele toxice, praful si alti contaminanti sunt evacuati din incapere, realizandu-se astfel un ambient mai sanatos si sigur.


Cresterea productivitatii


   Studiile NASA au demonstrat ca productivitatea omului scade cu 3.6% la fiecare grad peste 22 grade si cu 4.7% peste 32 grade. Productivitatea  muncii se imbunatateste, atunci cand se asigura conditii de lucru corespunzatoare, respectiv aport de aer proaspat si racoros.


Spot cooling (racirea pe puncte)


   O tubulatura rigida vertical conectata la un echipament Breezair poate furniza o cantitate de aer rece intr-un punct de lucru independent de conditiile inconjuratoare.


Usor si ieftin de instalat


   Toate racitoarele Breezair sunt concepute pentru o instalare facila, indiferent de aplicatie. Fiind usoare, echipamentele nu au nevoie de suporti speciali. Sunt necesare doar alimentarile cu apa si electricitate; fara tevi suplimentare.


Ecologice.


   Sistemele de racire Breezair sunt 100% naturale. In comparatie cu sistemele de aer conditionat, nu exista gaze daunatoare care pot polua atmosfera.


Usor de intretinut.


   Un sistem Breezair are doar foarte putine parti componente care se pot defecta. Filtrele de racire si sistemul de distributie a apei sunt foare usor de intretinut.


Inventat de natura


   Concepute dintr-un principiu pur natural pentru a furniza cea mai economica, eficienta si avansata tehnologie de climatizare, sistemele Breezair ofera performante superioare si eficienta maxima.